Älghorn

Fiska regnbågslax i vår damm

Fiska regnbågslax.Prova gärna fiskelyckan i vår damm där det finns inplanterad regnbågslax. Vi fyller på med nya fiskar löpande under hela säsongen.Fiskarna som finns i dammen väger mellan 0,8 till 3 kg.

Fiskekort 

Fiskekort finns att köpa i älgshopen. Du får ta upp max 2 fiskar per fiskekort.
Pris: 200:- per person, max två fiskar.

Grilla fisken man fångat?

Är fiskelyckan god kan ni grilla fisken i vårt grillhus. Färskare kan det inte bli. I älgshopen kan du köpa kryddor och annat som behövs för grillningen. Fråga så hjälper vi dig.

Fisketävling 2022

Vem är bästa fiskaren i Glasrikets Älgpark 2022?

Har du haft fiskelycka i Glasrikets Älgpark?

Skicka in din bild och vikt på fisken till info@glasriketsalgpark.se. Bilden ska vara tagen så att vi ser att fisken är från Glasrikets Älgpark, gärna med skylten i bakgrunden som bilden till höger. Glöm inte att skriva dina kontaktuppgifter i mailet. Den 15 september kommer vi att utse 2022 års vinnare.

Om regnbågslax

Fiskarten kallas för många olika namn såsom ”laxforell”, ”fjordörret”,”blanklaxöring” och ”röd forell”. Regnbågslaxen är ganska lik öring men har ett rödaktigt band längs sidorna som är det lättaste kännetecknet. Dessutom är regnbågslaxens fenor prickiga. En regnbågslax kan väga upp till 15 kg och bli 80 cm lång. Fiskköttet kan variera från ljusbrunt till rosa, rött eller nästan vitt. Odlad regnbågslax sätts ofta ut i svenska vatten och är ett mycket populärt fiskebyte bland annat på grund av dess energiska kämpande när du har fått napp.