Älghorn

Tillgänglighet i Glasrikets Älgpark

För oss är det viktigt att alla våra besökare får ut så mycket som möjligt av sitt besök. I vår strävan att alltid göra ert besök hos oss så bra som möjligt arbetar vi ständigt med att förbättra vår tillgänglighet i Glasrikets Älgpark.

Parkering

I direkt anslutning till Glasrikets Älgpark finns en stor parkering. Det är gratis att parkera för alla besökare till Glasrikets Älgpark.

Toalett

Inne i Glasrikets Älgpark i närheten av Älgshopen finns det flera toaletter och handikapptoalett.

Tvätta händerna

För att skydda er och djuren rekommenderar vi att ni tvättar händerna innan och efter kontakt med djuren i Glasrikets Älgpark. Ett särskilt tvättställ för att tvätta händerna finns utomhus vid toaletterna.

Funktionshinder

Har du ett funktionshinder är Glasrikets Älgpark  anpassat för det. Det är enkelt att  ta sig in älgshopen och att ta sig till grillhuset. Vi kan ta en rullstol varje Älgsafaritur. Du kommer in i safarivagnen via en ramp och vår personal hjälper dig. Om du har ett funktionshinder behöver du inte boka särskilt, det räcker att säga till vid ankomst så hjälper vi dig. Har du svårt att gå kan du köra ända fram till entrén och vi kan hjälpa till så att du kan köra fram till safarivagnen.

Ledsagare

Ledsagare får fri entré mot uppvisande av kort eller liknande som intygar att du är ledsagare eller Personlig assistent.

Hundar

Hundar får inte följa med in i parken.
Hunden får inte följa med till souvernirbutiken/älgshoppen eller nära älgparkens djur.
Okända hundar stressar älgparkens djur och kan ställa till med mycket stress och skada för både djuren och människor.

Hunden får enbart vistas på anvisade platser utanför älgparken i närheten av parkeringen.

Hunden kan få följa med när man kör safari med egen bil men då måste hunden sitta i bur och absolut inte se älgarna, skälla eller komma nära bilens fönsterrutor.

Personalens instruktioner måste följas när det gälller hundar.

Vi ber er komma ihåg att inte lämna er hund i en varm bil!

För allas säkerhet och trivsel!
Respektera våra regler angående hundar.