Älgfamilj i Glasrikets Älgpark

Guidad älgsafaritur i Glasrikets Älgpark

En guidad älgsafariturHär kommer du uppleva Europas största landlevande djur älgen riktigt nära, med en guidad älgsafaritur.

BOKA ÄLGSAFARI

Om den guidade älgsafarituren

I Glasrikets Älgpark möter du älgar i deras naturliga vackra småländska miljö. Under en guidad älgsafaritur får du åka in i hägnet med traktor och vagn. Vår älgsafariguide kör er in i det vackra och kuperade älghägnet där du kommer att träffa älgarna. Bli berörd och kanske får du chansen att klappa och mata.

Älgens mat

Ibland är älgarna sugna på att äta när du kommer åkande med safarivagnen. I Glasrikets Älgpark ger vi älgarna deras naturliga föda som de älskar. Älgssafariguiden ser till att du får kvistar som du kan ge älgarna. Favoritmaten på sommaren är blad och kvistar från sälg, hassel, ek och björk. En vuxen älg äter mellan 12-30 kg per dygn under sommaren och ungefär hälften så mycket mycket på vintern. Älgen är idisslare och tuggar all mat två gånger.

Älgsafariguiden

Vår älgsafariguide har stor erfarenhet och kunnande om älgar men han är även kunnig när det gäller skog, natur och jakt. Älgsafariguiden ger information om älgar under älgsafarituren och han svarar gärna på frågor. Guidningen sker på svenska och engelska. För grupper kan vi ordna med tysk guide om ni säger till i förväg.

Vagnarna

Under älgsafarituren sitter ni väl skyddad i vagnarna som har tak och delvis öppna sidor. Regn eller dåligt väder är inget problem och det behövs inga särskilda kläder för att åka älgsafarituren. Varje vagn rymmer ca 16 personer och vi kör med 3-4 vagnar varje älgsafaritur.

Före och efter älgsafarituren

Mat och grill
Före och efter älgsafarin kan du njuta av nygrillad älgkorv, älghamburgare eller älgpizza i vår grillstuga.
Det finns även glass, nygräddad våffla och annat gott att köpa.
Fiska regnbågslax
I dammen kan du prova fiskelyckan där det finns inplanterad regnbågslax.
Parkkarta
Gå gärna en tur och se övriga invånare i vår älgpark.